IMG 3739 uitsnede

Bewoners.

Bewoners.

In het Het Mooi Leven Huis Veenendaal vind je structuur en worden prikkels afgestemd. Je leven is er voorspelbaar en duidelijk in tijd, ruimte en activiteit. Aan de basis staat de veilige ander.

Als bewoner maak je deel uit van een diverse groep mensen met een verstandelijke beperking, met een WLZ-indicatie VG 5 t/m 8, voor wie structuur, prikkelafstemming, duidelijkheid en voorspelbaarheid voorwaarden zijn voor een goed leven. Er zijn 4 kleinere woongroepen voor 32 bewoners. De selectie van bewoners gebeurt op basis van datum inschrijving en samenstelling van de groepen als geheel. Inschrijven verloopt via deze website:

Profiel bewoners.

Is het Mooi Leven Huis Veenendaal een plek voor jou?

Er is nog ruimte voor een aantal nieuwe bewoners om bij ons aan te sluiten.

  • Wil je zelf richting geven aan je leven;
  • Heb je zorg en begeleiding nodig om je eigen leven te leven;
  • Heb je hiervoor een WLZ-indicatie VG5 of hoger;
  • Heb je speciaal behoefte aan duidelijkheid, structuur en voorspelbaarheid;
  • Is het belangrijk voor je dat prikkels op jouw behoeften afgestemd worden;
  • Heb je misschien ook individuele begeleidingsvragen op het gebied van communicatie;
  • Wil jouw gezin, ouders en/of verwanten, bij jouw leven betrokken blijven;
  • en willen zij ook op een voor jullie passende wijze bijdragen aan het Mooi Leven Huis Veenendaal, in de voorbereiding en als jij daar woont,

dan willen wij graag kennismaken!

"Een badeendje betekent dat ik in bad ga."

Thijs

Mijn naam is: Thijs Kaijen
Ik ben geboren op: 20 januari 1993

Ik ben op mijn best als ik buiten ben. Ik vind het fijn om te wandelen, fietsen en te skelteren. Ik hou ook van schommelen.

Ik kan mijzelf goed vermaken met spelletjes op de computer waarin op het aanklikken van plaatjes iets mee gebeurt. Ik kan goed puzzelen op de computer. Verder kijk ik op mijn Ipad graag naar filmpjes van Ernst en Bobbie, maar op dit moment zijn roltrappen en achtbanen mijn favorieten om naar te kijken. Duplo trein. Tolletjes draaien. Hydrobad. Knikkerbanen.

"Mensen die mij vertellen wat ik moet doen, maken mij ongelukkig." 

Machteld

Mijn naam is: Machteld Hemelaar

Ik ben geboren op: 15 juni 1997

Ik ben op mijn best als ik buiten ben. Ik rijd paard en knuffel graag met honden. Mijn leukste uitje is een bezoek aan Pretpark Drievliet.

Ik kan mijzelf goed vermaken met mijn laptop. Ik ben fan van Fource, hun liedjes ken ik uit mijn hoofd. Ook kijk ik graag naar de Bellinga’s en de Bakkertjes.

Dewi5

"Ik heb een hekel aan verrassingen en pak het liefst zelf mijn eigen cadeautjes in."

Dewi

Mijn naam is: Dewi van Slegtenhorst
Ik ben geboren op: 23 april 2002

Ik ben op z’n best als ik weet wat er gaat gebeuren. Ik dans elke dag, kijk graag naar dezelfde films en kan niet zonder mijn boeken.

Ik kan mijzelf goed vermaken en ben graag alleen op mijn eigen kamer. Mens-erger-je-niet of het zakgeldspel speel ik alleen voor 2 personen, maar ik kan het ook samen spelen. Ik doe ook leerspellen op mijn iPad en ik ben dol op Spotify.

"Genieten doe ik op mijn eigen manier."

Esad

Mijn naam is: Esad Garibovic.

Ik ben geboren op 26 oktober 2005.

In een vertrouwde, veilige omgeving kan ik goed functioneren. Daarnaast zorgt de structuur van de dag ervoor dat ik blijf leren en nieuwsgierig ben. Ik houd van luisteren naar (Bosnische) muziek en kijk met mijn tablet graag naar allerlei filmpjes van Mr. Bean, K3, Buurman en Buurman en nog veeeeeeeeel meer. Ik weet ook precies hoe ik die kan vinden. Mijn ouders hoeven mij daar niet bij te helpen. Mijn familie praat Nederlands en Bosnisch met me. Als ze niet te ingewikkelde zinnen gebruiken, begrijp ik dat best wel.