"Een badeendje betekent dat ik in bad ga."

Thijs

Mijn naam is: Thijs Kaijen
Ik ben geboren op: 20 januari 1993

Ik ben op mijn best als ik buiten ben. Ik vind het fijn om te wandelen, fietsen en te skelteren. Ik hou ook van schommelen.

Ik kan mijzelf goed vermaken met spelletjes op de computer waarin op het aanklikken van plaatjes iets mee gebeurt. Ik kan goed puzzelen op de computer. Verder kijk ik op mijn Ipad graag naar filmpjes van Ernst en Bobbie, maar op dit moment zijn roltrappen en achtbanen mijn favorieten om naar te kijken. Duplo trein. Tolletjes draaien. Hydrobad. Knikkerbanen.

Leidraad in mijn leven is dat ik moet kunnen vertrouwen op mijn zorgverleners. Dat betekent voor mij dat zorgverleners de handelingen zo uitvoeren zoals dat is afgesproken. Afspraak is afspraak. Ik houd van rust, duidelijkheid en voorspelbaarheid. Ik raak gefrustreerd als zorgverleners afwijken van de dagelijkse routine.

Ik vind eigenwaarde belangrijk. Doen wat ik zelf kan. Ik kan zelf mijn boterham aanprikken, ik help mee de tafel te dekken en op te ruimen door mijn eigen spullen op de tafel te zetten of op het aanrecht. Bij het aan- en uitkleden help ik graag zoveel mogelijk mee.

Ik kan goed lopen, fietsen en skelteren. In bekende ruimtes weet ik de weg te vinden. En als de ruimte buiten is afgebakend, kan ik zelfstandig fietsen of skelteren. Als ik de straat op ga, heb ik ondersteuning nodig om mij aan de (verkeers)regels te houden.

Ik communiceer met de TEACCH- methode, op presentatieniveau en met behulp van een overgangsverwijzer. Daarbij heb ik 60 verwijzers die anderen gebruiken om met mij te kunnen communiceren. Ook kan ik ze zelf inzetten. Bijvoorbeeld een badeendje betekent dat ik in bad ga, een blauw autootje dat ik naar huis ga.
Verder communiceer ik vooral met geluidjes, door begeleiders bij de hand pakken en door dingen aan te wijzen.