""Mensen die mij vertellen wat ik moet doen, maken mij ongelukkig."

Machteld

Mijn naam is: Machteld Hemelaar

Ik ben geboren op: 15 juni 1997

Ik ben op mijn best als ik buiten ben. Ik rijd paard en knuffel graag met honden. Mijn leukste uitje is een bezoek aan Pretpark Drievliet.

Ik kan mijzelf goed vermaken met mijn laptop. Ik ben fan van Fource, hun liedjes ken ik uit mijn hoofd. Ook kijk ik graag naar de Bellinga’s en de Bakkertjes.

Ik heb een allergie voor bazen. Mensen die mij vertellen wat ik moet doen, maken mij ongelukkig. Ik wil graag zelf invloed hebben op wat ik doe en moet doen. Ik wil graag op een gelijkwaardige manier bejegend worden. Voor mij geldt de uitspraak: waar cognitie tekortschiet, compenseert de intuïtie. Ik voel het als ik word onderschat of als de ander mij niet begrijpt. Dat geeft mij een onveilig gevoel, daar kan ik snel van in paniek raken en dan weiger ik ook verzorgd te worden door die persoon.

Ik vind het belangrijk dat zorgverleners met mij samenwerken. Voor mij zijn zorgverleners mijn assistenten die ik moet kunnen vertrouwen. Ik wil graag zelf doen wat ik zelf kan. Vaak heb ik hulp nodig. Voor het maken van koffie en thee, een boterham, voor het verschonen van mijn luier. Om mij ter herinneren aan het opdrinken van mijn sap. Als ik iets wil zeggen en ik het woord kwijt ben in mijn hoofd.

Ik verplaats mij in mijn rolstoel. Met de clicks speel ik graag op de vloer. Ik kan mij goed alleen verplaatsen op de vloer. Als ik houvast heb, kan ik zelf gaan staan en alleen staan.

Ik communiceer met het praatprogramma Proloque2Go. Daar heb ik 2 Ipad’s voor in gebruik, waar ik ook spelletjes op speel. En als ik iets wil kopen, stuur ik het linkje via messenger naar mama. Met een beetje hulp, kan ik met papa beeldbellen via messenger. Soms bel ik mijn broer en dan zie ik mijn 2 neefjes. Soms bel ik met mijn beste vriendin. Als zorgverleners een foto van mij maken, vraag ik ze de foto via messenger naar mij te sturen. Als ik vind dat mijn nagels moeten worden geknipt, stuur ik de zorgverlener alvast een berichtje. Dan weten ze het al en kunnen ze mij eraan herinneren.
Naast het praatprogramma praat ik met mijn ogen, mijn handen en door geluid te maken. Ik gebruik ook een aantal woordgebaren en ik gebruik vaak lettergebaren. Ik kan genieten van taalgrappen.